Gode råd når du skal søke barnehageplass

Å søke barnehageplass er noe de fleste tar svært alvorlig, og det er bra, for i barnehagen skal barnet ditt tilbringe mye tid i en svært viktig fase av livet. En god start på barnehagelivet handler om at både barnet og foresatte kjenner trygghet.

  1. Tenk igjennom hva som er viktig for deg og ditt barn. Hvilke forventninger har du til barnehagen både med tanke på innhold og praktiske ting som f.eks. åpningstider.
  2. Besøk oss! Ta kontakt med barnehagen og be om å få komme innom for å få en omvisning, høre om barnehagen og spørre om det du lurer på.
  3. Søk barnehageplass via kommunens nettsider. Ønsker du oppstart fra 1.august (hovedopptaket) må du passe på å søke innen fristen 1.mars.
  4. Søker du i hovedopptaket vil barnehagen behandle søknaden i dagene etter 1.mars. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt. Søker du ellers i året kan det være lurt å ta kontakt for å høre når man kan forvente svar.
  5. Når du får svar fra barnehagen er det viktig at du innen få dager gir tilbakemelding på om du ønsker barnehageplassen. Sjekk svarfristen.

Husk; du kan alltid ta kontakt om du har spørsmål!